FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Radnici Sladorane traže poništenje poziva za kupnju dionica te tvrtke

ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Skup radnika županjske Sladorane"zahtijeva od Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da odmahpovuku i ponište objavljeni Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnjudionica Sladorane, ocjenjujući da ne odgovara istini u dijelu uvjetaiz Vladine odluke vezano uz početnu cijenu i rok za prikupljanjeponuda".
ZAGREB, 16. kolovoza 2005. (Hina) - Skup radnika županjske Sladorane "zahtijeva od Vlade i Hrvatskog fonda za privatizaciju (HFP) da odmah povuku i ponište objavljeni Javni poziv za podnošenje ponuda za kupnju dionica Sladorane, ocjenjujući da ne odgovara istini u dijelu uvjeta iz Vladine odluke vezano uz početnu cijenu i rok za prikupljanje ponuda".

Radnici u današnjem priopćenju iznose šest zaključaka, odnosno zahtijeva, tvrdeći da je Javni poziv pravno ništavan jer se protivi Vladinoj odluci iz listopada prošle godine, u kojoj stoji da je početna cijena za kupnju dionica 54,5, a ne 90,8 milijuna kuna, kako je navedeno u Javnom pozivu.

Rok za podnošenje ponuda u Odluci je određen u trajanju od 45 dana, a u Javnom pozivu od tek 30 dana, što, tvrde radnici, pokazuje da je Javni poziv protivan odluci Vlade, te stoga pravno ništavan.

Skup radnika Sladorane poziva sve potencijalne ponuditelje da bojkotiraju Javni poziv, objavljen u tisku 11. kolovoza, odnosno da se na njega ne javljaju i ne podnose ponude, "jer ćemo svako javljanje i podnošenje ponuda na ovako jednostrano objavljen Javni poziv smatrati neprijateljskim".

Radnici prozivaju HFP da "jednostranim podizanjem" početne cijene za kupnju dionica automatizmom isključuje radnike, kooperante i lokalnu samoupravu kao potencijalne kupce, što, kažu, neće dopustiti.

U potpunosti podupiru Sindikalnu podružnicu Sladorane, Radničko vijeće i Stožer za obranu u nastavku socijalnog dijaloga sa svim zainteresiranima za privatizaciju Sladorane, a Vladu, HFP, Ministarstvo poljoprivrede i sve potencijalne ponuditelje pozivaju na "istinski socijalni dijalog, ne samo deklarativni".

Skup radnika podupire ponovno aktiviranje Stožera za obranu Sladorane, "sve s ciljem zaštite Sladorane od neprijateljskog preuzimanja".

Radnici, koopoeranti i predstavnici lokalne samouprave i dalje predlažu model po kojemu bi oni postali većinski vlasnici Sladorane.

Radnici su svoje zahtjeve uputili predsjednicima države i Vlade Stjepanu Mesiću i Ivi Sanaderu, potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu, ministru poljoprivrede Petru Čobankoviću, HFP-u, Nadzornom pdboru Sladorane, Vukovarsko-srijemskoj županiji, Gradu Županji, Vladinom uredu za socijalno partnerstvo i saborskim zastupnicima.

Upozoravaju da će, ne razgovara li se s njima, poduzeti sve zakonom predviđene aktivnosti, među prvima javni prosvjed u Zagrebu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙