FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon pozvao Palestince na borbu protiv terorizma

JERUZALEM, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer ArielSharon pozvao je u ponedjeljak Palestince na borbu protiv terorizmakako bi se mogli održati mirovni pregovori nakon povlačenja iz Gaze.
JERUZALEM, 15. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Izraelski premijer Ariel Sharon pozvao je u ponedjeljak Palestince na borbu protiv terorizma kako bi se mogli održati mirovni pregovori nakon povlačenja iz Gaze.

"Palestinci se moraju boriti protiv terorističkih organizacija, otkriti ih i razoružati i omogućiti održavanje mirovnih pregovora nakon primjene plana povlačenja", rekao je premijer u obraćanju naciji, koje je prenosila televizija.

"Svijet očekuje palestinski odgovor, pružanje ruke miru ili terorizam. Pruže li nam ruku mira, odgovorit ćemo maslinovom grančicom, izaberu li vatru, odgovorit ćemo vatrom, oštrije nego ikad", dodao je Sharon.

Upozorio je Palestince da će izraelska vojska i služba sigurnosti odgovoriti "svom snagom" na eventualne palestinske napade nakon izraelskoga povlačenja iz Gaze.

Dodao je i to da izraelsko povlačenje iz pojasa Gaze otvara novo obećavajuće doba, ali i puno opasnosti.

"Krećemo novim putem koji nosi puno opasnosti, ali i nadu za sve nas", dodao je Sharon.

Sharon je istaknuo da razumije tjeskobu židovskih doseljenika pozvanih na evakuaciju iz pojasa Gaze.

"Razumijem tjeskobu doseljenika, ali mi smo jedan narod. Jedno poglavlje je završeno. Vaša bol i suze su i naši. Pokrenuo sam plan povlačenja jer ga smatram nužnim za Izrael", objasnio je.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙