FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Povlačenje iz Gaze: završen susret Condoleezze Rice i Ariela Sharona

JERUZALEM, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnicaCondoleezza Rice i izraelski premijer Ariel Sharon završili su u petakprije podne sastanak održan na Sharonovu imanju u Negevu, na juguIzraela, objavio je vojni radio.
JERUZALEM, 22. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Američka državna tajnica Condoleezza Rice i izraelski premijer Ariel Sharon završili su u petak prije podne sastanak održan na Sharonovu imanju u Negevu, na jugu Izraela, objavio je vojni radio.

Razgovor, koji se vodio iza zatvorenih vrata, radio je ocijenio kao izvrstan. Teme su bile, izvijestio je radio, izraelske pripreme za povlačenje iz pojasa Gaze predviđeno za polovicu kolovoza, suradnja s Palestinskom samoupravom oko završetka operacije, kao i o mogući političkom razvoj nakon tog povlačenja.

Državna tajnica, koja je u Izrael stigla u četvrtak, kazala je prije susreta sa Sharonom kako i s izraelskom i s palestinskom stranom želi razgovorati o potrebi uske suradnje i obuzdavanju svih ekstremnih elemenata te sprječavanju terorista koji bi mogli uništiti sadašnji "trenutak nade".

Rice bi se u subotu trebala susresti s palestinskim čelnikom Mahmudom Abasom u Ramalahu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙