FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Palestinski ministar sumnjiči Hamas da pokušava svrgnuti vlast

GAZA, 21. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Palestinski ministar za civilneposlove Mohamad Dahlan osumnjičio je militantni pokret Hamas dapokušava svrgnuti palestinske vlasti, objavio je u četvrtak izraelskidnevni list Haaretz.
GAZA, 21. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Palestinski ministar za civilne poslove Mohamad Dahlan osumnjičio je militantni pokret Hamas da pokušava svrgnuti palestinske vlasti, objavio je u četvrtak izraelski dnevni list Haaretz.

Dahlan je rekao da ta islamistička organizacija pokušava izvesti vojni udar, a izraelski premijer Ariel Sharon "potpiruje vatru" izjavama da je palestinski predsjednik Mahmud Abas slab.

"Njegov (Sharonov)" zadatak je da ga ojača. Trebao bi nešto ozbiljno učiniti da ojača mir u palestinskom društvu", rekao je palestinski ministar.

Nakon nedavnih oružanih sukoba između Palestinaca, Dahlan smatra da je Hamas u Gazi snažniji od palestinskih vlasti i kaže kako je "iznenađen da palestinska vlast još nije pala".

Početkom tjedna deseci Palestinaca ozlijeđeni su u sukobima koji su izbili između pripadnika Hamasa i palestinskih snaga sigurnosti u Gazi.

Palestinske vlasti poduzele su neobično oštre mjere protiv militanata koji su u posljednje vrijeme pojačali raketne i minibacačke napade na židovska naselja. Izrael je zaprijetio da će ući u pojas Gaze ako palestinske vlasti ne zaustave napade na izraelske državljane.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙