FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sharon završio posjet Parizu i otputovao u Izrael

PARIZ, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharonotputovao je u petak iz Pariza natrag u Izrael nakon trodnevnogposjeta koji je oživio bilateralne veze.
PARIZ, 29. srpnja 2005. (Hina/dpa) - Izraelski premijer Ariel Sharon otputovao je u petak iz Pariza natrag u Izrael nakon trodnevnog posjeta koji je oživio bilateralne veze.

Prije odlaska Sharon je rekao za radio Europe 1 da se dvije zemlje sada nalaze na početku novog razdoblja u svojim diplomatskim odnosima te da će Pariz odigrati središnju ulogu na Bliskom istoku, u Libanonu, Siriji i Iranu.

Također je izjavio da je njegov susret s francuskim predsjednikom Jacquesom Chiracom u srijedu bio prijateljski i srdačan.

"Moram reći da smo razgovarali o vrlo važnim pitanjima, kao što su Iran, Sirija i Palestinci", kazao je Sharon. "Međutim, ono što me stvarno iznenadilo u našim razgovorima je to da sam se u Elizejskoj palači osjećao kao kod kuće jer je predsjednik Chirac počeo pričati o poljoprivredi".

Tijekom posjeta Sharon je rekao za Chiraca da je on "jedan od najvećih svjetskih čelnika" i pozvao ga je na svoj svoj ranč na jugu Izraela.

Chirac je posljednji put bio u Izraelu 1996. kada je napao izraelsku policiju i optužio je da ograničava njegovo kretanje. Francuski je predsjednik navodno prihvatio poziv, ali nije određen datum posjeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙