FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Abas obećao da će zaustaviti palestinske napade

GAZA, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik MahmudAbas obećao je u nedjelju da će učiniti sve kako bi zaustavio raketnenapade militantne skupine Hamas na izraelske ciljeve.
GAZA, 17. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Palestinski predsjednik Mahmud Abas obećao je u nedjelju da će učiniti sve kako bi zaustavio raketne napade militantne skupine Hamas na izraelske ciljeve.

"Učinit ćemo sve što možemo kako bi spriječili te rakete", rekao je Abas, čije su policijske snage u posljednjim danima imale nekoliko okršaja s Hamasovcima upravo s tim ciljem.

U nedjelju ujutro izraelski premijer Ariel Sharon zaprijetio je neograničenom vojnom ofenzivom na pojas Gaze s namjerom suzbijanja najnovijeg vala palestinskih napada. Sharon je naglasio da ne može prihvatiti daljnje raketne napade s palestinskih područja na izraelske ciljeve, a njih je u zadnjih nekoliko dana bilo nekoliko desetina.

Abas je u nedjelju upozorio da bi bilo kakav izraelski vojni upad u Gazu "mogao potkopati i sabotirati sve" što je učinjeno otkako je dogovoren izraelsko-palestinski prekid vatre u Šarm el-Šeiku prije pet mjeseci.

Palestinski je predsjednik dodao da će se obratiti Amerikancima i zatražiti njihovo posredovanje u spriječavanju izraelske vojne akcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙