FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tisuće vjernika u Svetištu Majke Božje na Trsatu

RIJEKA, , 15. kolovoza 2005. (Hina) - Svetište Majke Božje na Trsatudanas su, u povodu blagdana Velike Gospe, posjetile tisuće vjernika, asredišnje misno slavlje i hodočasničku procesiju u perivoju togsvetišta predvodio je večeras riječki nadbiskup i metropolit mons.Ivan Devčić.
RIJEKA, , 15. kolovoza 2005. (Hina) - Svetište Majke Božje na Trsatu danas su, u povodu blagdana Velike Gospe, posjetile tisuće vjernika, a središnje misno slavlje i hodočasničku procesiju u perivoju tog svetišta predvodio je večeras riječki nadbiskup i metropolit mons. Ivan Devčić.

Podsjetivši na Marijino uznesenje, kojemu je prethodilo trpljenje i život pun patnje i borbe, mons. Ivan Devčić pozvao je vjernike da, poučeni njezinim primjerom, pokušaju otkriti što im dolikuje i što od toga mogu učiniti.

"Svi ćemo, bez sumnje, pitajući se, i kao ljudi i kao kršćani, što nam dolikuje, morati priznati da nam često nedostaje odgovornosti i savjesnosti, da nemamo razvijen osjećaj za pravdu i zakon ni za dostojanstvo svake ljudske osobe", rekao je riječki nadbiskup.

Istaknuo je kako će neki možda utvrditi da im ne dolikuje živjeti kao da Boga nema, a mladi otkriti da im ne dolikuje primati sakramente bez nakane da žive ono što oni znače.

"Možda će učitelji i vjeroučitelji spoznati da se još više trebaju posvećivati djeci i mladima pružajući im nove spoznaje i svoj primjer ljudskog i kršćanskog života. Možda će političari otkriti da su pozvani služiti općem dobru, a ne vladati i iskorištavati pozicije za svoje interese, a gospodarstvenici će sigurno morati priznati da im ne dolikuje gledati samo na svoj profit, nego, i to u prvome redu, na dobro radnika i njihovih obitelji", rekao je mons. Ivan Devčić.

Trsatsko svetište i ove su godine, unatoč povremenoj kiši, posjetile tisuće hodočasnika iz Primorja, Gorskog kotara i Istre, ali i udaljenijih krajeva. Posebnu pozornost privukli su svojim odorama pripadnici Frankopanske garde iz Ogulina.

Nakon središnjega slavlja svi hodočasnici ispred Dvorane mladosti mogu pratiti zabavni program koji je priredila Hrvatska glazbena unija.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙