FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Splitsko ljeto: gostovanje ZeKaeM-a s Anom Karenjinom

SPLIT,12. kolovoza 2005.(Hina) - Večeras će na pozornici splitskog HNK,u sklopu 51. Splitskog ljeta, biti izvedena predstava Zagrebačkogkazališta mladih "Ana Karenjina" u režiji Rusa Vasilyja Senina,najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u hoteluSplit.
SPLIT,12. kolovoza 2005.(Hina) - Večeras će na pozornici splitskog HNK, u sklopu 51. Splitskog ljeta, biti izvedena predstava Zagrebačkog kazališta mladih "Ana Karenjina" u režiji Rusa Vasilyja Senina, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u hotelu Split.

Ravnateljica ZeKaeM-a Dubravka Vrgoč istaknula je kako je predstava u tri mjeseca od premijere proslavila 30 izvedaba. Tijekom listopada nastupit će i na sarajevskom MES-u te na Gavellinim večerima u Zagrebu.

ZeKaeM-ova "Ana Karenjina" gostovat će iduće godine i u "Puškin teatru" u Moskvi, što je, kako je rekla Vrgoč, veliko priznanje cijelom ansamblu.

Adaptaciju, režiju, scenografiju i koreografiju potpisuje Vasily Senin, koji je na današnjoj konferenciji za novinare rekao kako Ana Karenjina za njega nije samo veliki roman o stvaralačkoj i razarajućoj snazi ljudskih emocija, nego i knjiga koja uči o istini o ljubavi.

U naslovnoj ulozi nastupa Doris Šarić Kukuljica, njezina supruga igra Pjer Meničanin, a grof Vronski je Filip Nola. Kostimografiju potpisuje Doris Kristić, a glazbu Frano Đurović.

Dubravka Vrgoč zahvalila je suvlasniku tvrtke "Portus Adria" Dmitryju Zheleznyaku, vlasniku "Luke Split", što im je sponzoriranjem omogućio nastup na Splitskom ljetu.

Dmitry Zheleznyak je na Splitsko ljeto doveo i čuveni Kirov balet, plativši sve troškove. Na novinarski upit kako komentira to što današnjoj konferenciji nije bio nazočan ravnatelj Splitskog ljeta Milan Štrljić, niti itko od predstavnika Festivala, te je li u pitanju neki nesporazum, odgovorio je kako nema nikakvih nesporazuma te da to ne doživljava ničim posebnim.

"Ja sam ponudio sponzoriranje, oni su ga prihvatili i to je sve", kratko je dodao, premda se neslužbeno moglo doznati da je takvim odnosom direkcije Splitskog ljeta izrazito nezadovoljan.

Ravnatelj Splitskog ljeta Milan Štrljić rekao je Hini u telefonskom razgovoru da u njegovu nedolasku ne treba tražiti neke posebne motive.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙