FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Večer solista Kirov baleta na Splitskom ljetu

SPLIT,3. kolovoza 2005.(Hina) - Večer solista Kirov baleta, predstavaje s kojom će pred publikom 51. Splitskog ljeta nastupiti najvećezvijezde, jedne od najslavnijih baletnih trupa na svijetu, kazala jedanas novinarima ravnateljica baleta splitskog HNK Almira Osmanović.
SPLIT,3. kolovoza 2005.(Hina) - Večer solista Kirov baleta, predstava je s kojom će pred publikom 51. Splitskog ljeta nastupiti najveće zvijezde, jedne od najslavnijih baletnih trupa na svijetu, kazala je danas novinarima ravnateljica baleta splitskog HNK Almira Osmanović.

Pripremljeni program uravnotežen je izbor klasičnog i modernog repertoara, rekao je Makharbek Vaziev, ravnatelj baleta Mariinskog teatra iz Sankt Petersburga, u svijetu poznatijeg pod imenom Kirov balet .

Program traje 105 minuta i podijenljen je u dva dijela s pet odnosno šest točaka.

Na sceni splitskog HNK, čijih je 660 sjedećih i 80 stajaćih mjesta odavno rasprodano, nastupit će primabalerine i prvaci Uliana Lopatkina, Diana Višnjeva, Igor Kolb i Daniel Korsuncev, te još 11 solista.

Večer će se izravno prenositi i na dva video zida izvan kazališta, kako bi svi koji nisu imali sreće doći do ulaznice mogli uživati u senzaciji kakvu Split desetljećima nije doživio, rekla je Osmanović.

Uz povijest Mariinskog teatra, čija je prošlost, ali i sadašnjost ispisala najsjajnije stranice klasičnog baleta uopće, vezana su i najveća imena baletne umjetnosti poput Ane Pavlove, Olge Preobraženske, Rudolfa Nurejeva i Mihaila Barišnjikova.

Kirov balet u Split je stigao nakon dvotjednog gostovanja u Londonu odgodivši za nekoliko dana odlazak na godišnji odmor.

Gostovanje Baleta na Splitskom ljetu omogućila je tvrtka Portus Adria i njezini suvlasnici Dimitrij Željeznjak i Viktor Zinčenko kao dar gradu Splitu za njegov 1700. rođendan.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙