FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U HFP-u 16. kolovoza otvaranje neobvezujućih ponuda za Jadroplov

ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju(HFP) u utorak, 16. kolovoza, bit će javno otvorene neobvezujućeponude za kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplov,doznaje se danas iz HFP-a.
ZAGREB, 12. kolovoza 2005. (Hina) - U Hrvatskom fondu za privatizaciju (HFP) u utorak, 16. kolovoza, bit će javno otvorene neobvezujuće ponude za kupnju 65,49 posto dionica splitskog brodara Jadroplov, doznaje se danas iz HFP-a.

Natječaj za taj dionički paket HFP je objavio krajem ovogodišnjeg svibnja, a prvobitni rok za podnošenje ponuda 14. srpnja produljen je na 16. kolovoz do 14 sati, zbog, kako su objasnili iz HFP-a velikog interesa investitora.

Danas pak iz HFP-a napominju da su zadovoljni velikim brojem otkupljenih ponudbenih dokumentacija, kojih je, kažu, 'dosta', ne navodeći točno koliko.

Početna cijena ponuđenog dioničkog paketa Jadroplova, 1,071.786 dionica ili 65,49 posto, je 231,5 milijuna kuna.

Osim plaćanja te cijene od potencijalnih se ponuditelja očekuje da tehničke i upravne aktivnosti toga brodara zadrže u Splitu, kao i 52 stalno zaposlena te postojeću hrvatsku posade na brodovima, odnosno 369 djelatnika na ugovor, i to na najmanje pet godina od dana sklapanja kupoprodajnog ugovora.

Očekuje se i podmirenje obveza Jadroplova prema državnim vjerovnicima i zaposlenima, izdavanje zamjenskog jamstva za obveze koje su pokrivene državnim jamstvima, otvaranje novih radnih mjesta, zadržavanje ili povećanje veličine flote Jadroplova, te narudžba novih brodova od hrvatskih brodogradilišta.

Temeljem odluke hrvatske Vlade dionice Jadroplova će se prodavati u dvije faze - u prvoj se prikupljaju neobvezujuće, a u drugoj obvezujuće ponude, koje će pak moći dostaviti ponuditelji koji s neobvezujućom ponudom uđu u uži krug ("short listing").

U natječaju je bilo navedeno i da je temeljni kapital Jadroplova 589,2 milijuna kuna, a podijeljen je na 1,636.674 dionice, svaka nominalne vrijednosti 360 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙