FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: puštanjem boje tražit će se izvor onečišćenja gradske plaže

RIJEKA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Uzroci fekalnog onečišćenja riječkegradske plaže kod hotela Park u naselju Pećinama još nisu utvrđeni, paje gradska uprava najavila da će se oštećenja kanalizacije ispitatifluorescentnom, neškodljivom zelenom bojom te je pozvala građane dadojave ako vide da se boja negdje pojavila.
RIJEKA, 12. kolovoza 2005. (Hina) - Uzroci fekalnog onečišćenja riječke gradske plaže kod hotela Park u naselju Pećinama još nisu utvrđeni, pa je gradska uprava najavila da će se oštećenja kanalizacije ispitati fluorescentnom, neškodljivom zelenom bojom te je pozvala građane da dojave ako vide da se boja negdje pojavila.

Boja će biti uočljiva na širem području kupališta najranije 18. i 19. kolovoza, a građani ako je uoče, trebaju to javiti dežurnim službama u Komunalnom društvu Vodovod i kanalizacija.

Dosadašnjim ispitivanjima koja provodi stručna skupina, osnovana pri gradskoj upravi, utvrđena su oštećenja i erozija cijevi oborinske javne kanalizacijske mreže na mjestu priključaka internih kanalizacijskih mreža u Kumičićevoj ulici.

Neka od tih oštećenja mogla bi biti uzrokovana tehnološkim aktivnostima, pa će zato biti provedena dodatna istraživanja propuštanjem uranin zelene boje na uočenim lokacijama oštećenja sustava javne odvodnje.

Na plaži kod riječkog hotela Park u naselju Pećinama prije oko mjesec dana utvrđeno je jače i vrlo jako onečišćenje mora. Obalne stijene obojane su crveno-smeđom bojom, na plaži se osjeti intenzivan smrad, a uočeno je da onečišćenje u more dospijeva iz triju vrulja. Na plaži je zabranjeno kupanje, a kupačima se i nadalje preporuča da se suzdrže od kupanja na širem području kupališta.

Prema podacima iz gradske uprave, utvrđeno je da je riječ o tehnološko-fekalnom onečišćenju koje ne ugrožava izvore pitke vode.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙