FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Rijeka: more kod hotela "Park" jako onečišćeno

RIJEKA, 20. srpnja 2005.(Hina) - Na plaži kod riječkog hotela "Park" unaselju Pećinama utvrđeno je jače i vrlo jako onečišćenje mora, pa jeondje postavljen natpis o zabrani kupanja, a kupačima je preporučenoda se suzdrže od kupanja na širem području hotelskog kupališta,priopćeno je danas iz Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija(ViK).
RIJEKA, 20. srpnja 2005.(Hina) - Na plaži kod riječkog hotela "Park" u naselju Pećinama utvrđeno je jače i vrlo jako onečišćenje mora, pa je ondje postavljen natpis o zabrani kupanja, a kupačima je preporučeno da se suzdrže od kupanja na širem području hotelskog kupališta, priopćeno je danas iz Komunalnog društva Vodovod i kanalizacija (ViK).

Ploča o zabrani kupanja postavljena je na osnovi odluke Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Kako stoji u priopćenju ViK-a, obalne stijene na plaži hotela "Park" obojene su crvenosmeđom bojom, na plaži se osjeti jak smrad, a uočene su tri vrulje iz kojih onečišćena voda dospijeva u more.

Djelatnici Zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije analizirali su uzorke mora iz blizine vrulja te je utvrđeno da su te tri vrulje vjerojatno povezane i da se iz njih onečišćena voda izlijeva u more.

Iz ViK-a naglašavaju da se sustav javne odvodnje na širem području hotela "Park" i naselja Pećina svakodnevno nadzire te da rezultati do sada poduzetih mjera pokazuju da kanali sustava javne odvodnje nisu uzrok onečišćenosti mora na Pećinama. Za sada je pronađeno samo manje oštećenje kanala kanalizacijskog priključka koje je popravljeno, a nakon toga nije poboljšano stanje mora.

O onečišćenju su obaviješteni riječka gradska uprava, mjerodavno ministarstvo i inspekcije te Zavod za javno zdravstvo, a ViK nastoji utvrditi uzroke onečišćenosti, priopćeno je danas iz riječkog ViK-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙