FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

UO HFP-a sutra o Regeneraciji, KIM-u, Vodičanki...

ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nakon više od mjesec i pol odposljednje sjednice, Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju(UO HFP) na svojoj bi sutrašnjoj sjednici trebao donijeti odluke oodabiru najpovoljnijih ponuda za kupnju, kao i raspisivanju natječajaza niz društava iz državnog portfelja.
ZAGREB, 14. srpnja 2005. (Hina) - Nakon više od mjesec i pol od posljednje sjednice, Upravni odbor Hrvatskog fonda za privatizaciju (UO HFP) na svojoj bi sutrašnjoj sjednici trebao donijeti odluke o odabiru najpovoljnijih ponuda za kupnju, kao i raspisivanju natječaja za niz društava iz državnog portfelja.

Tako se na sutrašnjoj sjednici, zatvorenoj za javnost, očekuje odluka o novom vlasniku 72 posto dionica zabočke tekstilne industrije Regeneracija, za što su svoje ponude predali zabočka tvrtke M-Profil te njemačka tvrtka Kirchner zajedno sa 265 zaposlenika Regeneracije.

Također, očekuje se i odluka o ponudi tvrtke Jolly - J.B.S. iz Drniša za kupnju 62,15 posto dionica turističko-ugostiteljske tvrtke Vodičanka iz Vodica.

Nakon sutrašnje sjednice UO HFP-a trebao bi biti poznat i novi vlasnik 91,87 posto dionica karlovačke mljekarske industrije KIM. Za tu su tvrtku, naime, ponude predali Poljoprivredno turistička zadruga "Mir" iz Matulja, nizozemska tvrtka Danube Foods BV te tvrtka Compos iz Zagreba.

UO HFP-a trebao bi donijeti i odluku o prodaji 100-postotnih udjela u dvije tvrtke za koje su jedni ponuđači bili sami zaposlenici - erdutske tvrtke za uzgoj grožđa te proizvodnju i prodaju vina IPK Erdutski vinogradi te IPK Robne kuće d.o.o. iz Osijeka.

Članovima Upravnog odbora HFP-a, kojem je na čelu potpredsjednik Vlade Damir Polančec, bit će predstavljeni i rezultati natječaja za prodaju pet poslovnih jedinica iz sastava šibenskog TLM-a, a kako se doznaje, trebalo bi biti riječi i o budućnosti te šibenske tvrtke.

Ujedno očekuje se i odluka o raspisivanju niza novih, odnosno ponavljanju neuspjelih natječaja. Kako se doznaje iz HFP-a, tako bi po prvi put trebao biti raspisan natječaj za ZRC Lipik, kao i ponovljeni natječaj za dubrovačke Hotele Maestral.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙