FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran odbacio rezoluciju IAEA-e

BEČ, 11. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iran je u četvrtak odbaciorezoluciju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) kojom setraži do službenog Teherana da prekine nuklearne aktivnosti obnovljeneovaj tjedan.
BEČ, 11. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iran je u četvrtak odbacio rezoluciju Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) kojom se traži do službenog Teherana da prekine nuklearne aktivnosti obnovljene ovaj tjedan.

"Očito je da je motiv za tu rezoluciju stvaranje pritiska", kazao je iranski izaslanik u IAEA Sirus Nasseri. "Na sreću, Iran neće poslušati. Iran će i dalje proizvoditi nuklearno gorivo", dodao je.

Izvršno tijelo IAEA-e, Vijeće guvernera, jednoglasno je usvojilo rezoluciju kojom se traži od Irana hitan prekid svih nuklearnih aktivnosti koje su obnovljene ovaj tjedan. Tekst rezolucije, čiji su nacrt napravili predstavnici Francuske, Velike Britanije i Njemačke, izražava "ozbiljnu zabrinutost" zbog iranskog obnavljanja nuklearnih aktivnosti koje se mogu iskoristiti za izradu atomskog oružja.

No u rezoluciji se ne navodi da će iranski slučaj biti predan Vijeću sigurnosti UN-a koje bi Teheranu moglo nametnuti sankcije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙