FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Disident: Iran ima 4.000 centrifuga

BEČ, 9. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iran je proizveo oko 4.000centrifuga sposobnih za obogaćivanje urana do stupnja potrebnog zanuklearno oružje, izjavio je prognani iranski disident koji je 2002.godine pomogao u otkrivanju gotovo dvadeset godina skrivane nuklearneaktivnosti u Iranu.
BEČ, 9. kolovoza 2005. (Hina/AP) - Iran je proizveo oko 4.000 centrifuga sposobnih za obogaćivanje urana do stupnja potrebnog za nuklearno oružje, izjavio je prognani iranski disident koji je 2002. godine pomogao u otkrivanju gotovo dvadeset godina skrivane nuklearne aktivnosti u Iranu.

Alireza Jafarzadeh je kazao za agenciju Associated Presse da su centrifuge - za koje Međunarodna agencija za atomsku energiju (IAEA) nije znala - spremne za instaliranje u iranskom nuklearnom postrojenju u Natanzu.

IAEA, koja je za utorak sazvala izvanredni sastanak nije za sada komentirala tvrdnje o centrifugama.

Velika Britanija, Francuska i Njemačka - europska trojka - sazvale su izvanredni ssstanak nakon što je Teheran najavio da će obnoviti aktivnosti konverzije urana - što je proces koji prethodi obogaćivanju urana.

Oko 50 osoba prosvjedovalo je ispred sjedišta IAEA tražeći da Iran odmah bude prijavljen Vijeću sigurnosti UN-a i da Europljani napuste pregovore sa službenim Teheranom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙