FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavnici Adriacella razočarani nedobivanjem koncesije

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici tvrtke AdriaCella d.o.o,razočarani današnjom odlukom Vijeća Agencije za telekomunikacije oneprihvaćanju njihove ponude za četvrtog hrvatskog GSM (mobilnog)operatera, priopćili su kako od hrvatske Vlade "očekuju signal jesu liarapske investicije dobrodošle u Hrvatskoj".
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Predstavnici tvrtke AdriaCella d.o.o, razočarani današnjom odlukom Vijeća Agencije za telekomunikacije o neprihvaćanju njihove ponude za četvrtog hrvatskog GSM (mobilnog) operatera, priopćili su kako od hrvatske Vlade "očekuju signal jesu li arapske investicije dobrodošle u Hrvatskoj".

U priopćenju navode kako im iz danas objavljenih razloga u Agenciji nije jasno zašto je njihova ponuda odbijena, te da čekaju službeno objašnjenje.

"Investitori koji stoje iza Adriacelle očekuju jasan signal od hrvatske Vlade jesu li njihove investicije u Hrvatskoj dobrodošle, te će nakon toga odlučiti o mogućnostima daljnjih ulaganja u Hrvatsku", kaže se u priopćenju.

Dodaju kako su "uvjereni da je njihova ponuda izuzetno kvalitetna s jasnim planom doprinosa razvoju hrvatskog gospodarstva".

Iza ponude tvrtke AdriaCella d.o.o. stoji sirijski mobilni operater "Syratel Mobile Telecom" i grupa investitora iz Ujedinjenih Arapskih Emirata te Libanona.

Vijeće Agencije danas nije dodijelilo četvrtu koncesiju druge generacije mobilne telefonije (GSM/DCS-1800) tvrtki AdriaCella d.o.o., jer je njihova ponuda, po riječima predsjednika Vijeća Gašpera Gaćine, ocijenjena s manje od potrebnih 400 bodova.

Gaćina je pojasnio da je Vijeće prilikom razmatranja i ocjenjivanja ponude utvrdilo da ne sadrži dovoljno elemenata za doprinos razvoju hrvatskog gospodarstva. Pritom je istaknuo da AdriaCella nije uspostavila prava partnerstva s hrvatskim tvrtkama, kao i da su ponudu gotovo u cijelosti iskopirali odnosno prepisali od jednog drugog ponuditelja koji nije prošao na prošlim natječajima za mobilne koncesije.

Takav je postupak, po ocjeni Vijeća, doveo u pitanje ozbiljnost i stručnost onih koji stoje iza te ponude.

Gaćina je u ime Vijeća naznačio i da je neprihvatljivo i to što ponuditelji nemaju međunarodnih referenci u telekomunikacijama.

(Hina) xtam yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙