FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sabor raspravlja o umirovljenicima

ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski je sabor današnje zasjedanjepočeo raspravom o Vladinu prijedlogu Zakona o umirovljeničkom fondu,putem kojega bi država trebala obeštetiti 423 tisuće umirovljenika,kojima ukupno duguje oko 13,8 milijardi kuna.
ZAGREB, 15. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski je sabor današnje zasjedanje počeo raspravom o Vladinu prijedlogu Zakona o umirovljeničkom fondu, putem kojega bi država trebala obeštetiti 423 tisuće umirovljenika, kojima ukupno duguje oko 13,8 milijardi kuna.

Fond je zamišljen kao investicijski, s radom bi trebao početi do 5. kolovoza, a Vlada jamči da će ga sukcesivno puniti dionicama, vrijednosnicama i nekretninama, tempom koji bude potreban, kazao je potpredsjednik Vlade Damir Polančec.

Umirovljenicima će Fond na kućnu adresu poslati obavijest o visini duga, te zahtjev da se izjasne žele li da im se dug vrati redovitim putem, u idućih 8 i s počekom od dvije godine, ili žele isplatu odmah, ali uz diskont od 50 posto.

Umirovljenici koji se odluče za ubrzanu isplatu polovice duga dvije će rate biti isplaćene 2006., a dvije 2007., dok će isplata duga onima koji se odluče za redoviti model početi koncem 2007., a dug će im se isplaćivati kroz 6 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙