FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 4,30 sati

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do4,30 sati.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Donosimo pregled važnijih vijesti do 4,30 sati.

DUBROVNIK - Podizanjem zastave Libertas na Orlandov stup uz Himnu slobodi Ivana Gundulića sinoć su u Dubrovniku otvorene 56. Dubrovačke ljetne igre, najveća ljetna glazbeno-scenska manifestacija u Hrvatskoj. Svečani ceremonijal otvorenja ispred crkve Sv. Vlaha režirala je Dora Ruzjak Podolski prema scenariju Hrvoja Ivankovića. Kako bi predočio povijest ovoga grada i Dubrovačkih ljetnih igara autor scenarija koristio je fragmente iz djela velikih dubrovačkih pisaca Bunića, Držića, Gundulića, Nalješkovića, Palmotića, Vetranovića, Vojnovića i drugih. U festivalskom dramskom ansamblu nastupili su Kruno Šarić, Predrag Vušović, Doris Šarić Kukuljica, Nataša Dorčić, Miše Martinović, Vanja Drach, Špiro Guberina i drugi. Otvarajući Igre u nazočnosti brojnih uzvanika na čelu s predsjednikom Stjepanom Mesićem, dubrovačka gradonačelnica Dubravka Šuica rekla je da je to grad koji je uvijek energiju svoga vlastitog izvora znao snažiti i na stranim vrelima, ne gubeći pri tome nikad svoje vlastito obilježje koje ga bogatstvom izdvaja u sklopu hrvatske kulture povijesti i hrvatskog kulturnog identiteta".

PULA - Preko triju graničnih prijelaza u Istarskoj županiji - Plovanije, Kaštela i Požana - od petka do nedjelje u 12 sati u Hrvatsku je ušlo nešto manje od 102.000 gostiju, među kojima 94.000 stranih, priopćila je jučer istarska policija. Najgušći je promet bio jučer, kada je preko tih graničnih prijelaza u Hrvatsku ušlo više od 54.000 putnika. Zastoja i gužvi nije bilo, a u Hrvatsku se ulazilo na dva prometna traka.

KOPRIVNICA - Na željezničkoj pruzi u Virju nedaleko od Koprivnice jučer u 8,50 sati poginuo je vozač cisterne na koju je naletio putnički vlak. Kako je priopćila koprivničko-križevačka Policijska uprava, 58-godišnji Veljko Lupoglavec, vozač cisterne, nije se zaustavio prije nego što je krenuo preko pruge bez branika u Gajevoj ulici u Virju. Cisterna je dolazila iz smjera Molvi, a u tom trenutku iz Koprivnice je naišao putnički vlak, koji je vozio prema Osijeku. Lokomotiva je udarila u cisternu i odbacila je na livadu. Vozač cisterne je ispao i na mjestu poginuo, a nitko iz putničkoga vlaka nije ozlijeđen.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙