FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Uprava "Jadrana" najavila novi program sanacije, bez prodaje objekata

CRIKVENICA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Upravehotelsko-turističkog poduzeća Jadran iz Crikvenice Branko Mikulićkazao je danas na skupu radnika tog poduzeća da nekretnine te tvrtkeneće biti rasprodane te da će će biti izrađen i proveden novisanacijski program, bez otpuštanja radnika i smanjivanja plaća.
CRIKVENICA, 12. srpnja 2005. (Hina) - Predsjednik Uprave hotelsko-turističkog poduzeća Jadran iz Crikvenice Branko Mikulić kazao je danas na skupu radnika tog poduzeća da nekretnine te tvrtke neće biti rasprodane te da će će biti izrađen i proveden novi sanacijski program, bez otpuštanja radnika i smanjivanja plaća.

Predsjednik Uprave Mikulić na toj je dužnosti 20-ak dana, a imenovan je na prijedlog Hrvatskog fonda za privatizaciju.

Crikvenički Jadran već je devet godina ima poslovnih teškoća, opterećen je s oko 300 milijuna kuna dugovanja, a račun tvrtke je blokiran.

Prethodni programi sanacije, među kojim i program sanacije koji je uključivao prodaju dijela objekata, nisu ostvareni.

Nova uprava najavila je da će nakon završetka turističke sezone izraditi analizu stanja tvrtke i predložiti način sanacije.

Predsjednik Radničkog vijeća Jadrana Ivica Jurčić ocijenio je da je "dolaskom novog čovjeka došlo do novog kursa u Jadranu" i zaustavljanja rasprodaje imovine.

Radnici Jadrana potražuju oko 30 milijuna kuna i očekuju kvalitetan program sanacije, a nakon toga kvalitetnu i transparentnu privatizaciju tvrtke, rekao je.

Jurčić ističe da su osnovni problem Jadrana složeni vjerovničko-dužnički odnosi te da će upravo dogovor u tom dijelu utjecati na konačnu sanaciju i privatizaciju.

U Jadranu je sada zaposleno 295 radnika, a još toliko ih radi tijekom sezone.

Većinski vlasnik Jadrana je država s oko 82 posto vlasničkog udjela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙