FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HFP: do kraja tjedna nagodba i ugovor o prijenosu dionica LRH-a

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP)do kraja ovoga tjedna sklopit će nagodbu i potpisati ugovor oprijenosu dionica opatijske hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli(LRH) dvama holdinzima - Dom i SN Holdingu, doznaje se danas izHFP-a.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) do kraja ovoga tjedna sklopit će nagodbu i potpisati ugovor o prijenosu dionica opatijske hotelske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli (LRH) dvama holdinzima - Dom i SN Holdingu, doznaje se danas iz HFP-a.

Glasnogovornik HFP-a Vedran Kukavica ističe da će HFP Dom i SN Holdingu ukupno prenijeti 255.980 dionica Liburnije (što predstavlja više od 80 posto dionica LRH-a). Ta dva Holdinga će pak, dodaje, HFP-u 'vratiti' 162 milijuna kuna, koji su ovrhom 'skinuti' sa računa HFP-a nakon što je izvršnom postala arbitražna odluka HGK.

Kukavica ističe da je riječ o nagodbi, a ne prodaji dionica, čime se HFP nastoji riješiti 'repova' iz kuponske privatizacije. Odluku Upravnog odbora HFP-a o sklapanju nagodbe prošli je tjedan (4. kolovoza) potvrdila i hrvatska Vlada.

Dva fonda, sadašnji Dom i SN Holding, pokrenula su arbitražni postupak pri HGK protiv HFP-a tražeći nadoknadu za neprebačene dionice sukladno postupku kuponske privatizacije. Riječ je o nadoknadi od 250 milijuna kuna za Dom holding, odnosno 320 milijuna kuna za SN holding, odnosno ukupno 570 milijuna kuna, a oba su rješenja izvršna.

Iz Vlade su nakon prošlotjedne sjednice objavili da je sa 520 milijuna kuna u dionicama LRH-a riješen ukupan dug od 570 milijuna kuna, a tom nagodbom bi se istodobno fondovi odrekli svojih potraživanja (vrijednih 375 milijuna kuna) iz tužbe svih PIF-ova protiv država za izgubljenu dobit u postupku kuponske privatizaije, teške 650 milijuna kuna.

U vezi postignute cijene za dionice LRH, Kukavica ističe da je HFP zapravo postigao cijenu od 2.500 kuna po dionici.

A ako se pak računa i tzv. veliki spor, 'spor majka', odnosno tužba svih šest PIF-ova protiv države, tada postignuta cijena po dionici Liburnije iznosi 4.230 kuna, kaže Kukavica.

Nominalna vrijednost dionice LRH je 3.200 kuna, a temeljni kapital od 968 milijuna kuna podijeljen je na 302 tisuće dionica.

Tijekom posljednjih godinu dana dionica LRH-a na hrvatskim je burzama prodavana po cijeni od najniže 1.000 do današnjih 2.175 kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙