FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Interpol potvrdio da je uhićen haški optuženik Milan Lukić

BEOGRAD,9. kolovoza 2005.(Hina) - Interpol je potvrdio da je uArgentini doista uhićen haški optuženik Milan Lukić, optužen zazločine u Bosni i Hercegovini, iako je pri uhićenju imao dokumente nadrugo ime i prezime, te mu je određen pritvor prije izručenja, izjavioje u utorak predsjednik Vijeća za suradnju s Haškim sudom RasimLjajić.
BEOGRAD,9. kolovoza 2005.(Hina) - Interpol je potvrdio da je u Argentini doista uhićen haški optuženik Milan Lukić, optužen za zločine u Bosni i Hercegovini, iako je pri uhićenju imao dokumente na drugo ime i prezime, te mu je određen pritvor prije izručenja, izjavio je u utorak predsjednik Vijeća za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.

"Potraga za Lukićem traje devet mjeseci i završila je uhićenjem, a slijedi postupak za izručenje. S obzirom na to da Haški sud ima prednost pred domaćim zakonskim propisima, on će sasvim sigurno biti izručen izravno Haškome sudu, a očekujem da će se to dogoditi u sljedećih nekoliko dana", rekao je Ljajić beogradskom Radiju B92.

Lukić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 20 godina zatvora također zbog ratnog zločina, otmice i ubojstva 16 muslimana iz Sjeverina godine 1992.

Haško tužiteljstvo optužilo ga je u studenome 2000. godine zbog zločina protiv čovječnosti, ubojstava, zlostavljanja i mučenja civila nesrpske nacionalnosti na višegradskom području.

Lukić je drugi Srbin optužen za ratne zločine koji je ove godine uhićen u Argentini. Prije njega u argentinskome gradu Medosi u svibnju ove godine uhićen je Nebojša Minić, protiv kojega se u Srbiji vodi postupak zbog ratnih zločina na Kosovu godine 1999.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙