FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Tadić pozvao Mladića na predaju

BEOGRAD,14. srpnja(Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić pozvao jeu četvrtak bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba i haškogoptuženika Ratka Mladića da se preda, a državnim institucijama uputiopoziv da "taj posao završe u skladu sa zakonom".
BEOGRAD,14. srpnja(Hina) - Srbijanski predsjednik Boris Tadić pozvao je u četvrtak bivšeg vojnog zapovjednika bosanskih Srba i haškog optuženika Ratka Mladića da se preda, a državnim institucijama uputio poziv da "taj posao završe u skladu sa zakonom".

Predsjednik Tadić je, obraćajući se članovima Glavnog odbora Demokratske stranke kojoj je na čelu, kazao da bez rješenja pitanja Ratka Mladića "Srbija ne može naprijed" te da zemlja mora ispuniti svoje međunarodne obveze, pri čemu haški optuženici ne mogu biti slavljeni kao heroji.

"Svi koji kažu da Srbija ne treba ispuniti svoje međunarodne obveze prema Haškom sudu kažu da Srbija i njezini građani ne trebaju živjeti bolje i da se trebaju zatvoriti perspektive za ovu zemlju", kazao je Tadić, dodajući da se građani Srbije moraju suočiti sa zločinima koji su počinjeni u njihovo ime jer se u suprotnom stvaraju pretpostavke za nove zločine.

Osim toga, kazao je Tadić, Srbija se mora okrenuti reformama kako ne bi uništila političku budućnost generacija koje dolaze, a ako se reforme nastave postojećim tempom, procijenio je, Srbija bi mogla postati članica Europske unije 2020. godine.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙