FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Drašković: Slavljenje "Oluje" i opredijeljenost za EU ne mogu zajedno

BEOGRAD,5. kolovoza(Hina) - "Proslava desete godišnjice etničkogčišćenja Srba u Republici Hrvatskoj i opredijeljenost za Europskuuniju ne mogu zajedno", izjavio je u petak ministar vanjskih poslovaSrbije i Crne Gore Vuk Drašković.
BEOGRAD,5. kolovoza(Hina) - "Proslava desete godišnjice etničkog čišćenja Srba u Republici Hrvatskoj i opredijeljenost za Europsku uniju ne mogu zajedno", izjavio je u petak ministar vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Vuk Drašković.

"Iskreno i snažno se zalažući za najbrže uključenje Republike Hrvatske u Europsku uniju, očekivao sam da će deseta godišnjica Bljeska i Oluje biti obilježena službenom osudom progona 250.000 Srba i ubojstva i ranjavanja stotina njih", poručio je Drašković, kako se prenosi u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova SCG.

Drašković je dodao da se nadao da će ta "tragična desetogodišnjica" biti povod za javni poziv prognanim Srbima da se vrate u Hrvatsku, uz maksimalna jamstva za uživanje njihovih nacionalnih, građanskih, socijalnih, imovinskih i ostalih prava, u skladu sa standardima EU, navodi se u priopćenju.

Ministarstvo vanjskih poslova SCG inzistira na poštivanju tih prava Srba u Hrvatskoj i prognanih Srba iz Hrvatske, navodi se u tekstu i dodaje da je, "istovremeno, Ministarstvo vanjskih poslova SCG za ista takva prava Hrvata u Srbiji i Hrvata koji su, prije raspada Jugoslavije, živjeli u SCG".

"Iza Oluje i Bljeska ostale su ruševine, kuće Srba i grobovi zarasli u korov. To se ne smije proslavljati", smatra ministra Draškovića, navodi se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙