FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Šibensko-kninska policija: prevencijom protiv krađa na plažama i u hotelima

ŠIBENIK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Sigurnosno stanje uŠibensko-kninskoj županiji povoljno je, a znatno je smanjen i brojkrađa na plažama, prije svega pojačanim preventivnim djelovanjem,kazao je na tiskovnoj konferenciji načelnik šibensko-kninskePolicijske uprave Branko Peran.
ŠIBENIK, 12. srpnja 2005. (Hina) - Sigurnosno stanje u Šibensko-kninskoj županiji povoljno je, a znatno je smanjen i broj krađa na plažama, prije svega pojačanim preventivnim djelovanjem, kazao je na tiskovnoj konferenciji načelnik šibensko-kninske Policijske uprave Branko Peran.

Djelatnici iz policijskih uprava u unutrašnjosti Hrvatske, koji u turističkoj sezoni dolaze kao pojačanje kolegama na šibenskom području, kazao je Peran, smješteni su u "Solarisu" i primoštenskim hotelima, kako bi preventivno djelovali na tom području.

Takav oblik zaštite gostiju od sve češćih sezonskih kradljivaca policija je ponudila svim većim turističkim poduzećima u Županiji, ali su samo "Solaris" i "Primošten" tu ponudu i prihvatili.

"Nama je 'Solaris' uvijek bio velik problem po broju krađa u hotelskim sobama, automobilima i na plažama, a ove se godine još nije dogodila niti jedna krađa. U Primoštenu je nešto drukčije, ali na plažama i u hotelima također je manje kažnjivih djela nego prijašnjih godina. Naši su policajci u hotelu na usluzi 24 sata i djeluju po potrebi. Nadam se da ćemo u idućim sezonama uspostaviti suradnju i s drugim turističkim kućama na našem području", istaknuo je Peran.

Krešimir Nimac, načelnik Odjela policije, kazao je kako je u prvoj polovici 2005. prometnih nesreća na šibenskom području bilo 40 posto manje nego u istom prošlogodišnjem razdoblju. Od siječnja do kraja lipnja na šibenskim je prometnicama poginulo 11 osoba, što je 37,5 posto manje nego lani, kad je u šest mjeseci poginula 21 osoba.

Istodobno, požara je bilo čak 200 posto više nego lani. U 204 požara, rečeno je, četiri su osobe smrtno stradale, a šteta se procjenjuje na 3,7 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙