FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Musharraf: Pakistan nema ključnu ulogu u atentatima u Londonu

LONDON, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Pakistan nije imao ključnuulogu u atentatima 7. srpnja u Londonu, rekao je pakistanskipredsjednik Pervez Musharraf u intervjuu za BBC, javila je u utorakagencija France presse.
LONDON, 9. kolovoza 2005. (Hina/AFP) - Pakistan nije imao ključnu ulogu u atentatima 7. srpnja u Londonu, rekao je pakistanski predsjednik Pervez Musharraf u intervjuu za BBC, javila je u utorak agencija France presse.

Musharraf je u intervjuu u ponedjeljak navečer rekao da se istrage vode u Pakistanu koji je predmet intenzivne međunarodne potrage za osobama koje su pomogle pripremiti londonske atentate na postaje podzemne željeznice.

Po Musharrafovu mišljenju nema dokaza da je njegova zemlja igrala ulogu u napadima na London u kojima je poginulo 56 osoba.

On je ipak priznao da su najmanje dvojica osumnjičenika prije atentata boravila u Pakistanu.

Pakistanski predsjednik je, međutim, izrazio zabrinutost zbog djelovanja radikalnih skupina u Britaniji ocijenivši da je vlada u Londonu bila preblaga prema teroristima na svome tlu.

Stoga je pozvao Britaniju da poduzme mjere pojačane kontrole, poglavito govornika u džamijama na svome teritoriju.

"Mislim da moraju (britanske vlasti) djelovati u vlastitu interesu i u interesu borbe protiv terorizma", kazao je, a na upit je li premijer Tony Blair bio preblag prema ekstremističkim organizacijama odgovorio je "Da, apsolutno mislim da je tako".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙