FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Atentati 21. srpnja: optuženi svi počinitelji atentata

LONDON, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP)) - Britanska je policija unedjelju optužila još tri osobe osumnjičene za sudjelovanje uneuspjelim atentatima na londonski transportni sustav 21. srpnja i toza zavjeru s namjerom ubojstva i posjedovanje eksploziva, izjavio jeglasnogovornik Scotland Yarda.
LONDON, 8. kolovoza 2005. (Hina/AFP)) - Britanska je policija u nedjelju optužila još tri osobe osumnjičene za sudjelovanje u neuspjelim atentatima na londonski transportni sustav 21. srpnja i to za zavjeru s namjerom ubojstva i posjedovanje eksploziva, izjavio je glasnogovornik Scotland Yarda.

Optuženi su Ibrahim Muktar Said (27), počinitelj atentata na autobus broj 26, Ramzi Mohammed (23) koji je pokušao aktivirati bombu na metro postaji Oval, i Manfo Kwaku Asiedu (32).

Asiedu je nosio petu bombu koju je policija pronašla neaktiviranu 23. srpnja u jednom parku u zapadnom Londonu.

Ibrahim Muktar Said i Rwemzi Mohamed su optuženi i za pokušaj ubojstva. Sva će se trojica pojaviti pred Belmarsh sudom u Londonu u ponedjeljak.

U nedjelju je u Veliku Britaniju stigao i Britanac indijskog podrijetla Haroon Aswat, kojeg neki američki i britanski mediji smatraju mogućim organizatorom napada 7. srpnja u Londonu u kojima je poginulo 56 ljudi uključujući počinitelje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙