FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Britanska policija objavila snimku na kojoj se vide četvorica atentatora

LONDON, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska policija objavila je usubotu navečer novu snimku nadzornih kamera na kojoj se vide četvoricapočinitelja atentata u Londonu tog jutra kada su izveli atentate.
LONDON, 16. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska policija objavila je u subotu navečer novu snimku nadzornih kamera na kojoj se vide četvorica počinitelja atentata u Londonu tog jutra kada su izveli atentate.

Na snimci se vide sva četvorica s naprtnjačama na leđima, neki su nosili kapu.

Scotland Yard je u priopćenju dodao da je snimka načinjena na postaji Luton (40 kilometara sjeverno od Londona), gdje su se četvorica sastala tog jutra oko 7.20 sati (6.20 sati po GMT-u).

Odatle su vlakom došli u London, na postaju King's Cross, gdje su ih nadzorne kamere opet snimile oko 8.30 sati (7.30 po GMT-u).

Policija je u subotu potvrdila identitet tećeg i četvrtog napadača, Mohammeda Sidiquea Khana (30) i Germainea Lindsayja (19).

"Sada možemo potvrditi identitet trećeg muškarca koji je doputovao iz pravca zapadnog Yorkshirea i koji je poginuo u eksploziji na Edgware Roadu", gdje je ubijeno sedam osoba, dodaje Scotland Yard u priopćenju.

"Riječ je o Mohammedu Sidiqueu Khanu", dodaje se u tekstu, uz napomenu da je on "odgovoran za taj napad".

Policija dodaje da je četvrti napad na pravcu "između King's Crossa i Russell Squarea" izveo "devetnaestogodišnji Germaine Lindsay".

U tom je atentatu poginulo najviše ljudi, njih 27.

Nakon atentata od 7. srpnja u kojemu je prema najnovijim podatcima smrtno stradalo 55 osoba, policija je službeno identificirala samo dvojicu napadača, Shehzada Tanweera (22) i Hasiba Husseina (18).

Policija je u subotu pretresla još jednu kuću u Leedsu, gdje od utorka traje istraga o prošlosti atentatora, od kojih su trojica živjela u tom gradu na sjeveru Engleske.

Kuća je nekoliko ulica udaljena od doma Shehzada Tanweera, jednog od četvorice samoubojica.

U zadnjih pet dana u Leedsu je izvršen pretres više kuća, među kojima su kuće bombaša i jedan stan, napuštena zgrada u kojoj je bila mjesna zajednica i islamska knjižnica.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙