FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Canterburyjski nadbiskup: Muslimani ne smiju biti žrtveni jarci

LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Canterburyjski nadbiskup, najvišidostojanstvenik Anglikanske crkve, pozvao je u ponedjeljak na opiranje"iskušenju da se od naših muslimanskih susjeda radi žrtvene jarce"nakon krvavih atentata od četvrtka u kojima je najmanje 49 osobasmrtno stradalo u Londonu.
LONDON, 11. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Canterburyjski nadbiskup, najviši dostojanstvenik Anglikanske crkve, pozvao je u ponedjeljak na opiranje "iskušenju da se od naših muslimanskih susjeda radi žrtvene jarce" nakon krvavih atentata od četvrtka u kojima je najmanje 49 osoba smrtno stradalo u Londonu.

Govoreći pred sinodom Anglikanske crkve, Rowan Williams je istaknuo kako je za "užasnu vijest" o atentatima saznao dok se nalazio u Yorkshireu, u posjetu mjesnim muslimanskim vlastima.

"Bila je to iznimna prilika da se naglase prijateljski odnosi muslimana i kršćana u dobrom dijelu Velike Britanije, odnosi na koje treba podsjetiti sljedećih dana kad će neki biti ponukani da od naših muslimanskih susjeda naprave žrtvene jarce", izjavio je on.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙