FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Scotland Yard u sklopu istraga o atentatima uhitio 28 osoba

LONDON, 30. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska policija uhitila jenakon atentata izvedenih 7. i 21. srpnja u Londonu ukupno 28 osoba, odkojih je 12 još zatvoreno u Velikoj Britaniji, naveo je u subotuScotland Yard u priopćenju kojim se rezimira ta istraga.
LONDON, 30. srpnja 2005. (Hina/AFP) - Britanska policija uhitila je nakon atentata izvedenih 7. i 21. srpnja u Londonu ukupno 28 osoba, od kojih je 12 još zatvoreno u Velikoj Britaniji, naveo je u subotu Scotland Yard u priopćenju kojim se rezimira ta istraga.

U sklopu istraga policija je pretražila 14 adresa u Londonu i dvije u Birminghamu, a istražitelji su proučili 8.500 dokumenata i 35.000 kazeta video nadzora.

"Istrage o dva vala napada izvedene su tijekom ukupno 5.300 policijskih akcija i operacija", precizira Scotland Yard.

Među 12 osoba koje Scotland Yard još ispituje nalaze se tri moguća sudionika neuspješnih atentata 21. srpnja od kojih su dvojica uhićena u Londonu a jedan u Birminghamu.

U petak je u Rimu uhićen jedan muškarac za kojim je izdan europski nalog za uhićenje.

Osim mogućih sudionika neuspjelih atentata Scotland Yard ispituje još 9 osoba uhićenih na temelju antiterorističkog zakona iz 2000. o pripremi i poticanju na teroristička djela.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙