FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Talijanski turisti samo prolaze kroz Sloveniju

LJUBLJANA,8. kolovoza 20005.(Hina) - Kilometarske kolone automobila stalijanskim oznakama, koje su potkraj proteklog tjedna ušle uSloveniju, uglavnom su produžile prema hrvatskim ljetovalištima, amalo ih se zaustavilo na slovenskoj obali, što je ponovno potaknulokritike zbog preslabog "profila" slovenske turističke ponude.
LJUBLJANA,8. kolovoza 20005.(Hina) - Kilometarske kolone automobila s talijanskim oznakama, koje su potkraj proteklog tjedna ušle u Sloveniju, uglavnom su produžile prema hrvatskim ljetovalištima, a malo ih se zaustavilo na slovenskoj obali, što je ponovno potaknulo kritike zbog preslabog "profila" slovenske turističke ponude.

"Hrvatska se ove godine koristi nestabilnim političkim i gospodarskim prilikama u svijetu i privlači europske turiste, osobito one koji se boje terorističkih napada", piše mariborski list "Večer" od ponedjeljka i dodaje da u Hrvatskoj ove godine očekuju "dvadeset posto više slovenskih turista iako ondje nisu baš omiljeni".

"Uhvatila ih je panika nakon terorističkog napada u Sharm el Sheiku, pa su se preko noći preorijentirali na hrvatski Jadran. Hrvati imaju sreću jer je Istra već nudila akcijske, niže cijene", izjavio je direktor Turističke agencije "Sonček" Miro Primorec.

Sličnu simpatiju prema hrvatskome dijelu Jadrana dijele i Austrijanci i Nijemci, koji odolijevaju primamljivim turističkim ponudama iz sjevernoafričkih država i jeftinim kartama za zrakoplove te znaju da je Jadran siguran i lijep, a osim toga, i blizu je, piše mariborski list.

Najviše, piše list, domaći stručnjaci kritiziraju slabu turističku promidžbu, nedostatak novih turističkih proizvoda te nedovoljno ulaganje u tu djelatnost.

Također ističe da je u slovenskome turizmu i ugostiteljstvu zaposleno mnogo nestručnih kadrova.

To su sve razlozi zbog kojih su veliki hoteli na slovenskoj obali ovih dana daleko od popunjenosti, a po nekim podacima, tvrdi "Večer", u njima je devet posto gostiju manje nego lani. Glede turističkih novina i domišljatosti, Slovenija je zapravo na razini Hrvatske, koju spašavaju prirodne ljepote, tvrde slovenski turistički djelatnici.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙