FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenija: Statistički porast putovanja za tri posto, najviše putuju mladi

LJUBLJANA,8. lipnja 2005.(Hina) - U prvom kvartalu ove godine 398.000Slovenaca provelo je najmanje jedan dan i noć izvan mjesta stanovanja,odnosno na poslovnom ili privatnom putovanju, a turistička putovanjabila su za 2,3 posto veća nego prethodne godine, objavio je slovenskistatistički zavod.
LJUBLJANA,8. lipnja 2005.(Hina) - U prvom kvartalu ove godine 398.000 Slovenaca provelo je najmanje jedan dan i noć izvan mjesta stanovanja, odnosno na poslovnom ili privatnom putovanju, a turistička putovanja bila su za 2,3 posto veća nego prethodne godine, objavio je slovenski statistički zavod.

Najviše privatnih turističkih posjeta domaćim odredištima zabilježeno je u Kranjskoj Gori (5,2 posto od svih), a slijede Piran, Bohinj i Podčetrtek.

Prema podacima statističkog zavoda za cijelu prošlu godinu Slovenci 49 posto putovanja izvan mjesta stanovanja dužih od 4 dana provedu u Hrvatskoj, 27 posto u Sloveniji, a ostalo u drugim susjednim državama i u regiji. Prosječno u Hrvatskoj potroše 24 eura na dan, u što je uključen i trošak prijevoza.

Prema podacima slovenskog statističkog saveza, slovenski turisti ove godine manje nego prijašnjih koriste usluge turističkih i putničkih agencija, a u pripremama na putovanje i traženje smještaja sve se više koristi internet. Takav je način koristilo ove godine 18,8 posto izletnika i turista, najviše pri odlasku u inozemstvo, a manje u domaća turistička odredišta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙