FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U 2005. državne potpore za baštinu u turizmu 3,45 milijuna kuna

ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Za 56 turističkih projekata uunutrašnjosti zemlje kojima se potiče zaštita, obnova i uključivanjetradicijske i prirodne baštine u turizam, čime se potiče i razvojkontinentalnog turizma, ove je godine u Hrvatskoj dodijeljeno 3,45milijuna kuna državnih potpora.
ZAGREB, 11. srpnja 2005. (Hina) - Za 56 turističkih projekata u unutrašnjosti zemlje kojima se potiče zaštita, obnova i uključivanje tradicijske i prirodne baštine u turizam, čime se potiče i razvoj kontinentalnog turizma, ove je godine u Hrvatskoj dodijeljeno 3,45 milijuna kuna državnih potpora.

Te projekte bira i potpore petu godinu za redom dodjeljuje resorno ministarstvo slijedom objavljenog natječaja, a ove je godine posebna komisija Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka od ukupno pristiglih 279 projekata odabrala 56. Prosječni iznos potpore po projektu je, doznaje se iz Ministarstva, nešto malo veći od 61,7 tisuća kuna.

Riječ je, napominju, o bespovratnim potporama iz "Programa poticanja, zaštite, obnove i uključivanja u turizam baštine u turistički nerazvijenim krajevima".

Najveći iznos ovogodišnje potpore je 100 tisuća kuna, a dobile su je dva projekta - Obiteljsko gospodarstvo Babina Greda te Pustara Višnjica/pastuharna kod Slatine.

Najmanji pak iznos potpore od 15 tisuća kuna dobio je projekt Škole tradicijskog graditeljstva dragodid na otoku Visa.

Po 13 projekata dobilo je potporu od po 50 tisuća odnosno 80 tisuća kuna, 11 ih je dobilo potporu od 60 tisuća kuna, a po 70 tisuća kuna dobilo je 10 projekata. Tri su projekta dobila 40 tisuća kuna, dok je po jedan projekt dobio potporu od 30, 20 odnosno 21,5 tisuću kuna.

Među tim su projektima primjerice osnivanje rudarske čete-odore u Ivancu, adaptacija zgrade likovne udruge u Grubišinom polju, Goranska kuća za planinarski turizam u Brod Moravicama, "Faust Vrančić ponovo na otoku Prvić", "Sjaj Desanskog jezera" u općini Kula i drugi.

Slično kao i lani od projekata koji su dobili potpore u većini su oni za obnovu starih kuća i zanata, stvaranje etno-sela i seosko-turističkih gospodarstava.

Prošle je godine potpore iz toga Programa dobilo 58 projekata, u ukupnom iznosu od 3,72 milijuna kuna.

S ove godine dodijeljenim potporama ukupno je iz toga Programa u pet godina sufinancirano 148 projekata, u ukupnom iznosu od 15,57 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙