FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slovenci zadovoljni brojem turista

LJUBLJANA,3. kolovoza 2005.(Hina) - Ljubljanu je u prvih sedam mjeseciove godine posjetilo oko milijun domaćih i stranih turista, što je 13posto više u odnosu prema istom razdoblju lani, priopćila jeljubljanska Turistička zajednica, napominjući da je riječ o procjenamana temelju nepotpunih podataka.
LJUBLJANA,3. kolovoza 2005.(Hina) - Ljubljanu je u prvih sedam mjeseci ove godine posjetilo oko milijun domaćih i stranih turista, što je 13 posto više u odnosu prema istom razdoblju lani, priopćila je ljubljanska Turistička zajednica, napominjući da je riječ o procjenama na temelju nepotpunih podataka.

Broj posjeta stranaca, osobito iz država Europske unije, i dalje raste. U prvih sedam mjeseci povećan je za 19 posto, a broj noćenja - gotovo 270.000 - bio je 9,3 posto veći nego lani.

Kako prenose slovenski turistički informativni portali, dobro je popunjena i slovenska obala. Iznimka je Bled, gdje je bilo šest posto manje turista. Riječ je o turističkome odredištu koje je, nakon Portoroža, po hotelskome smještaju najjači dio slovenske turističke ponude, a lani je u njemu ostvareno 535.000 noćenja, što je 12 posto svih noćenja ostvarenih u Sloveniji. U Bohinju pak turista ima tri posto više, a puni su i kampovi u unutrašnjosti zemlje, gdje se najviše boje lošeg vremena u drugoj polovici kolovoza.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙