FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Akcija poticanja zapošljavanja u turističkoj sezoni

ZAGREB/BIOGRAD NA MORU, 19. srpnja 2005. (Hina) - Akcijom"Zapošljavanje u turizmu" žele se motivirati i potaknuti poslodavci nazapošljavanje kvalificiranih zaposlenika tijekom turističke sezone uHrvatskoj, a pilot projekt akcije trajat će od 19. srpnja do 19.rujna, istaknuto je tijekom današnjeg potpisivanja Sporazuma osuradnji u provođenju te akcije.
ZAGREB/BIOGRAD NA MORU, 19. srpnja 2005. (Hina) - Akcijom "Zapošljavanje u turizmu" žele se motivirati i potaknuti poslodavci na zapošljavanje kvalificiranih zaposlenika tijekom turističke sezone u Hrvatskoj, a pilot projekt akcije trajat će od 19. srpnja do 19. rujna, istaknuto je tijekom današnjeg potpisivanja Sporazuma o suradnji u provođenju te akcije.

Sporazum su, na sjednici Povjerenstva za koordinaciju i praćenje pripremnih aktivnosti za turističku godinu 2005. u Biogradu na moru, potpisali predstavnici ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, te gospodarstva, rada i poduzetništva, Hrvatski zavod za zapošljavanje i web portal Posao.hr.

Akciju je inicirao web portal Posao.hr potaknut povećanjem broja poslova i broja životopisa korisnika u djelatnosti turizma i ugostiteljstva.

Tijekom trajanja akcije svi registrirani poslodavci web portala Posao.hr moći će besplatno pregledavati bazu životopisa posloprimaca u djelatnosti Turizam i ugostiteljstvo. Uz to, poslodavci će oglase za radna mjesta u djelatnostima turizma i ugostiteljstva moći objavljivati uz 20 posto popusta.

Na web portalu je od svibnja zabilježen značajan porast (69 posto) ponude poslova u djelatnosti turizma i ugostiteljstva, ali i porast broja životopisa korisnika koji žele raditi u toj djelatnosti.

I podatci Hrvatskog zavoda za zapošljavanje pokazuju da se od ožujka bilježi porast u zapošljavanju, ponajviše u poslovima koji se tiču turizma i ugostiteljstva.

Na web portalu Posao.hr trenutno se nalazi više od 5.000 životopisa osoba koje žele raditi u turizmu i ugostiteljstvu, a to je oko 30 posto ukupnog broja životopisa. Uslugama web portala koristi se više od 6.000 poslodavaca.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙