FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predstavništvo HTZ-a: Slovenci vrlo značajni za hrvatski turizam

LJUBLJANA/ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Slovenski gosti su većdugi niz godina izuzetno značajni za hrvatski turizam, te su serezultatima i posjetima koje su zadnjih godina dosegli više od 900.000dolazaka i više od 5,2 milijuna noćenja, svrstali na drugo, odnosnotreće mjesto po važnosti, ističu iz Predstavništva Hrvatske turističkezajednice (HTZ) u Sloveniji.
LJUBLJANA/ZAGREB, 1. kolovoza 2005. (Hina) - Slovenski gosti su već dugi niz godina izuzetno značajni za hrvatski turizam, te su se rezultatima i posjetima koje su zadnjih godina dosegli više od 900.000 dolazaka i više od 5,2 milijuna noćenja, svrstali na drugo, odnosno treće mjesto po važnosti, ističu iz Predstavništva Hrvatske turističke zajednice (HTZ) u Sloveniji.

Slovenski su turisti, napominje se, posebno važni u popunjavanju predsezone i posezone, te su već tradicionalno u sedmom mjesecu najbrojnija nacionalna skupina na Jadranu (u 2004. godini 328.000 posjeta).

Iz Predstavništva HTZ-a u Ljubljani ističu kako su uvjereni, a to bi najbolje bilo provjeriti kod hrvatskih ugostitelja, da slovenski gosti spadaju u sam vrh po potrošnji u hrvatskim turističkim destinacijama.

Slovenski su gosti, ponajviše zbog dugogodišnje vjernosti hrvatskom turizmu, od hrvatskih turističkih djelatnika cijenjeni i dobrodošli, ističe direktor ljubljanskog predstavništva HTZ-a Goran Blažić u priopćenju kojim reagira na napis u hrvatskom tisku o anketi o potrošnji i priljubljenosti pojedinih gostiju u Hrvatskoj.

(Hina) xpp/xds yds

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙