FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ministar obrane najavio jačanje pomorskih kapaciteta

LJUBLJANA,14. srpnja 2005.(Hina) - Slovenski ministar obrane KarelErjavec najavio je da će Slovenija idućih godina ojačati svoje vojnekapacitete na moru.
LJUBLJANA,14. srpnja 2005.(Hina) - Slovenski ministar obrane Karel Erjavec najavio je da će Slovenija idućih godina ojačati svoje vojne kapacitete na moru.

"Zauzimam se za kupovinu drugog vojnog broda i još jednog patrolnog čamca jer je Slovenija pomorska država", izjavio je Erjavec za tjednik "Demokracija".

NATO sugerirao je ovog proljeća u izvješću o kompatibilnosti slovenskih vojnih kapaciteta u okviru te organizacije da se umjesto na širenje pomorskih i zračnih snaga Slovenija posveti cilju da u roku nekoliko godina udvostruči broj vojnika koji bi sudjelovali u stalnim misijama u svijetu i poveća vojne izdatke na dva posto bruto društvenog proizvoda.

U slovenskom Ministarstvu obrane ocijenjeno je međutim da Slovenija kao pomorska država mora kupiti još jedan vojni brod iz klase sada jedinog vojnog broda "Ankaran". Riječ je o plovilu izrađenom u Izraelu koji je Slovenija kupila 1996. godine. Brod je dužine 25,4 metra i širine 5,67 metara, a sa dva dizelska motora dostiže brzinu od 45 čvorova, te je u stanju u vrlo kratkom vremenu izvršiti sve zadaće u slovenskom akvatoriju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙