FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PDS, neokomunisti iz bivše Istočne Njemačke, promijenio ime u Lijeva stranka

BERLIN, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - PDS, obnovljena komunističkastranka iz bivše Istočne Njemačke, promijenila je ime u Lijevastranka, priopćilo je vodstvo stranke u nedjelju na svom izvanrednomkongresu u Berlinu, s nakanom da se udruži u novu stranku oporbeneljevice na prijevremenim parlamentarnim izborima u rujnu.
BERLIN, 17. srpnja 2005. (Hina/AFP) - PDS, obnovljena komunistička stranka iz bivše Istočne Njemačke, promijenila je ime u Lijeva stranka, priopćilo je vodstvo stranke u nedjelju na svom izvanrednom kongresu u Berlinu, s nakanom da se udruži u novu stranku oporbene ljevice na prijevremenim parlamentarnim izborima u rujnu.

Izaslanici Stranke demokratskog socijalizma (PDS) očitovali su se sa 74,6 posto glasova za promjenu imena u Linkspartai (Lijeva stranka). Od 417 zastupnika, 311 je glasovalo za, 20 protiv, a jedan je bio suzdržan. Bila je potrebna dvotrećinska većina.

PDS i WASG (Izborna alternativa za rad i socijalnu pravdu), nova stranka oporbene ljevice koja je osnovana u siječnju na zapadu zemlje, nedavno su odlučile da će na rujanskim izborima izaći sa zajedničkim listama.

Taj bi savez u bivšoj Istočnoj Njemačkoj mogao biti glavna politička snaga, ispred Kršćansko-demokratske unije (CDU) Angele Merkel i SPD-a Gerharda Schroedera.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙