FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Arroyo za zaokret u filipinskoj politici

MANILA, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Filipinska predsjednicaGloria Macapagal Arroyo, suočena s postupkom opoziva u Kongresu,izjavila je u ponedjeljak da je usredotočena na reforme kojima bi sepovisili državni prihodi, smanjila zaduženost i izmijenio političkisustav.
MANILA, 25. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Filipinska predsjednica Gloria Macapagal Arroyo, suočena s postupkom opoziva u Kongresu, izjavila je u ponedjeljak da je usredotočena na reforme kojima bi se povisili državni prihodi, smanjila zaduženost i izmijenio politički sustav.

U godišnjem izvješću o stanju nacije, Arroyo je pred zastupnicima Kongresa rekla kako je vrijeme za početak "opsežne rasprave" o promjeni ustava i mogućoj promjeni predsjedničkog sustava američkog tipa parlamentarnim političkim sustavom.

Filipinsko gospodarstvo je "spremno za uzlet", no politički sustav je bio "zapreka napretku", rekla je Arroyo u govoru koji se prenosio na televiziji, a koji su bojkotirali oporbeni zastupnici.

Filipinska predsjednica, odbijajući zahtjeve za ostavkom zbog navodne izborne prijevare, obnovila je svoj gospodarski tim i zadobila širu potporu javnosti nakon niza ostavki i političkih prebjega koji su prijetili ranijim završetkom njezina četverogodišnjeg mandata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙