FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Fini smijenio vrh Nacionalnog saveza

RIM, 18. srpnja 2005. (Hina/AR) - Predsjednik Nacionalnog saveza (AN),druge stranke po snazi u koaliciji desnog centra, Gianfranco Finismijenio je cijeli vrh stranke i imenovao Marca Martinellijastranačkim organizatorom, priopćio je u ponedjeljak ured za tisak tebivše neofašističke stranke - MSI.
RIM, 18. srpnja 2005. (Hina/AR) - Predsjednik Nacionalnog saveza (AN), druge stranke po snazi u koaliciji desnog centra, Gianfranco Fini smijenio je cijeli vrh stranke i imenovao Marca Martinellija stranačkim organizatorom, priopćio je u ponedjeljak ured za tisak te bivše neofašističke stranke - MSI.

Fini, koji je i potpredsjednik talijanske Vlade i ministar vanjskih poslova, smijenio je Altera Matteolija, Ignazija La Russu i Maurizija Gasparrija s dužnosti potpredsjednika i koordinatora stranke, stoji u priopćenju. Za 28. srpnja sazvana je Nacionalna uprava stranke s dnevnim redom "sudjelovanje Nacionalnog saveza u stvaranju jedinstvene stranke desnog centra", stoji u priopćenju.

Fini je smijenio trojicu najbližih suradnika jer su ga ogovarali u jednom kafiću, a sve je čuo novinar pripravnik u rimskom listu "Il Tempo", koji je to objavio.

"Ne možemo si dopustiti predizbornu promidžbu s njim (Finijem) na čelu", rekli su navodno smijenjeni čelnici stranke. Također su rekli, kako je prenio "Il Tempo", da je Fini bolestan, da mu se tresu ruke, da je smršavio i kako mu se ne može dopustiti da pregovara o stvaranju jedinstvene stranke.

U redakciji lista ističu da su objavili samo "blaže rečenice" na račun talijanskog ministra vanjskih poslova.

Nakon što je tekst objavljen trojica političara javno su se ispričala Finiju, ali to im nije bilo dovoljno da ostanu na svojim dužnostima u stranci.

U Nacionalnom savezu može se očekivati rascjep, a upitna je i sudbina pregovora s ostalim strankama o stvaranju jedinstvene stranke desnog centra kakvu bi želio premijer Silvio Berlusconi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙