FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba 'zidnjaka' uvod u manifestaciju "Kaj su jeli naši stari"

ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Uoči ovogodišnje jubilarne 25.vrbovečke turističko-kulinarske manifestacije "Kaj su jeli naši stari"u Zagrebu je danas u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačkežupanije (TZZŽ) otvorena izložba zidnih krpa tzv. zidnjaka te drugihsitnih kuhinjskih i sobnih predmeta koji dočaravaju tradiciju zadnjih200-ak godina.
ZAGREB, 8. kolovoza 2005. (Hina) - Uoči ovogodišnje jubilarne 25. vrbovečke turističko-kulinarske manifestacije "Kaj su jeli naši stari" u Zagrebu je danas u prostorijama Turističke zajednice Zagrebačke županije (TZZŽ) otvorena izložba zidnih krpa tzv. zidnjaka te drugih sitnih kuhinjskih i sobnih predmeta koji dočaravaju tradiciju zadnjih 200-ak godina.

Izložbu pod nazivom "Kuharica što je mlađa, večera je odmah slađa!" organizirala je Turistička zajednica grada Vrbovca, otvorena je do 1. rujna, a kako je kazala direktorica vrbovečkog Turističkog ureda Ana Bakar, njome je predstavljen samo mali dio onoga što će se moći razgledati u Vrbovcu za vrijeme manifestacije "Kaj su jeli naši stari".

Ove se godine ta manifestacija održava od 26. do 28. kolovoza, a kao i svake godine, istaknula je Bakar, okosnicu čini kulinarsko natjecanje članica udruga žena koje kuhaju jela po starim receptima vrbovečkog kraja.

S obzirom da je to jubilarna manifestacija posjetitelji će moći pogledati i kušati i jela odnosno 24 menija s prijašnje 24 izložbe, a pripremljen je i bogat kulturno-umjetnički te sportski program na otvorenom.

Bakar je dodala i da tu manifestaciju, kojom se nastoji očuvati gastronomsko naslijeđe, prosječno svake godine tijekom tri dana održavanja obiđe 30 do 50 tisuća posjetitelja.

Ovogodišnja će se manifestacija "Kaj su jeli naši stari", kako je na otvorenju izložbe kazao gradonačelnik Vrbovca Vladimir Bregović, održati pod pokroviteljstvom hrvatskog premijera Ive Sanadera.

Za tu će priliku Hrvatske željeznice (HŽ), kako je danas rečeno, u nedjelju 28. kolovoza, organizirati i posebni izletnički vlak "Potepuh" iz Zagreba za Vrbovec i nazad.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙