FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Rapska fjera" od 25. do 27. srpnja

RIJEKA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Festival srednjovjekovnih zanata"Rapska fjera" ove će godine biti održan od 25. do 27. srpnja, doznajese danas iz primorsko-goranske Turističke zajednice.
RIJEKA, 20. srpnja 2005. (Hina) - Festival srednjovjekovnih zanata "Rapska fjera" ove će godine biti održan od 25. do 27. srpnja, doznaje se danas iz primorsko-goranske Turističke zajednice.

Ta manifestacija održava se kao podsjećanje na srednjovjekovni Rab i njegove stare običaje i zanate, a prije četiri godine obnovljena je radi obogaćivanja turističke ponude.

Tijekom "Fjere" na rapskim se ulicama oživljavaju stare priče, kuje novac, pletu košare, obrađuje kamen i drvo, izrađuju keramički i stakleni predmeti.

Posjetitelji mogu vidjeti djelove srednjovjekovnih domaćinstava - češljanje vune, mljevenje brašna ili pripravljanje kruha.

U sklopu "Fjere" rapski samostreličari organiziraju natjecanje samostreličara i prikazuju rukovanje samostrelom, a sva događanja prate izvedbe klapskih i kumparskih pjesama.

Srednjovjekovni Rab slavio je svoju slobodu i samostalnost svečanostima koje su počinjale u katedrali, procesijom u čast sv. Kristofora i viteškim igrama.

Po uzoru na nekadašnje svečanosti Rabljani su obnovili "Rapsku fjeru" na kojoj uz domaćine svake godine sudjeluju i njihovi prijatelji iz Republike San Marino.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙