FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Slaviček dobitnik plakete "Dobro jutro more"

PODSTRANA, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski pjesnik MilivojSlaviček ovogodišnji je dobitnik plakete "Dobro jutro more" koja će mubiti uručena na svečanoj završnici istoimene pjesničke manifestacijena Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Podstrani, potvrdili sudanas organizatori.
PODSTRANA, 2. kolovoza 2005. (Hina) - Hrvatski pjesnik Milivoj Slaviček ovogodišnji je dobitnik plakete "Dobro jutro more" koja će mu biti uručena na svečanoj završnici istoimene pjesničke manifestacije na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti u Podstrani, potvrdili su danas organizatori.

Trodnevna deveta pjesnička manifestacija "Dobro jutro more" počinje sutra ujutro u portu sv. Martina u Podstrani pozdravom moru u znak sjećanja na prvo spominjanje hrvatskog mora i na pobjedu hrvatskog kneza Mislava 839. nad venecijanskom armadom.

Navečer će biti otvorena izložba likovnih radova hrvatskih i inozemnih pučkoškolaca "More je još uvijek druga riječ za svijetlost" te priređena književna večer mladih literata.

Književno-glazbeni recital posvećen Tinu Ujeviću u povodu 50. godišnjice pjesnikove smrti bit će održan 4. kolovoza na večer u Cindrovim dvorima.

Na dan Domovinske zahvalnosti održat će se stručni sastanak "Dobro jutro more". Navečer će biti priređen nastup hrvatskih, bosanskohercegovačkih, irskih, slovenskih i talijanskih pjesnika.

U sklopu središnjeg dijela proslave, 5. kolovoza u 23 sata biti će uručena Plaketa s likom kneza Mislava hrvatskom pjesniku Milivoju Slavičeku.

Inicijator te pjesničke manifestacije Milan Vuković izjavio je da će na otvaranju manifestacije pozvati hrvatski narod da se 5. kolovoza osjeća pobjednikom.

Pjesnička manifestacija "Dobro jutro more" po istoimenom naslovu poznate pjesme Josipa Pupačića ustanovljena je u znak sjećanja na vojno-redarstvenu akciju Oluja.

(Hina) xmc yaz

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙