FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 12,30 sati

ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijetado 12,30 sati.
ZAGREB, 31. srpnja 2005. (Hina) - Pregled važnijih vijesti iz svijeta do 12,30 sati.

HILLA - Pet ljudi je poginulo, a 10 je ranjeno u nedjelju u eksploziji auto bombe na kontrolnom punktu iračke policije južno od Bagdada, priopćila je policija. Automobil pretrpan automobilom detoniran je daljinskim upravljačem u blizini kontrolne točke kod grada Haswa, oko 50 kilometara južno od Bagdada, pojašnjava isti izvor. Kontrolne točke iračke policije i vojske česte su mete napada, jer pobunjenici na iračke regularne snage gledaju kao na kolaboracioniste. Američke su snage, zbog čestih napada iračkih pobunjenika, područje južno od Bagdada i oko Hilla nazvale "trokutom smrti".

BAGDAD - Posebni irački sud (SIT) opovrgao je u nedjelju vijest da je svrgnutog iračkog predsjednika Sadama Huseina dan ranije na ročištu napao nepoznati muškarac. "Ta je informacija lažna. Sud poštuje ljudska prava optuženih", rekao je glasnogovornik SIT-a, istaknuvši da Sadam nije bio žrtva nikakve agresije, "ni fizičke ni verbalne". Odvjetnički tim Sadama Huseina, stacioniran u Amanu, u subotu je priopćio da je njegovog klijenta nakon davanja iskaza napao nepoznati muškarac te da je došlo do "razmjene udaraca".

TEHERAN - Iran je Europskoj uniji dao vremena do nedjelje poslijepodne da stavi na stol prijedloge o nastavku suradnje kako bi se razriješila kriza u pregovorima oko iranskog nuklearnog programa, prenose agencije riječi iranskog pregovarača. U suprotnom, Islamska će republika, ukoliko europski prijedlozi ne budu dostatni, "djelomično" nastaviti konverziju urana, riskirajući da se zbog toga nađe pred Vijećem sigurnosti UN-a, pojasnio je Ali Agha Mohammadi. Jedan je europski diplomat u nedjelju u Parizu iranske izjave, koje je nazvao "teško prihvatljivim pritiscima", ocijenio prijetnjama.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙