FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Svijet u 9,30 sati

ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti izsvijeta do 9,30 sati.
ZAGREB, 30. srpnja 2005. (Hina) - Pregled najvažnijih vijesti iz svijeta do 9,30 sati.

TEHERAN - Analitičari CIA zaključili su da jedan od otmičara na staroj fotografiji snimljenoj ispred američkog veleposlanstva u Teheranu nije novi iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad, objavili su u petak američki izvori. Analitičari su uspoređivali fotografije Amhadinedžada i otmičara talaca u veleposlanstvu kojeg je jedan od bivših američkih talaca prepoznao kao novog iranskog predsjednika. Otkrivene su prevelike razlike da bi se moglo zaključiti kako su muškarac na fotografiji i iranski predsjednik ista osoba. "Da se slučajno radi o tome da je Ahmadinedžad bio jedan od otmičara američkih talaca to se sigurno ne bi utvrdilo na temelju ovih fotografija", kazao je američki dužnosnik koji je tražio da ostane neimenovan zbog osjetljivosti teme.

PEKING - Kina je u subotu predstavila nacrt izjave na multilateralnim pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu. Glavni protagonisti, Sjeverna Koreja i Sjedinjene Države, nepopustljivi su kao i ranije, kažu diplomati. Pyongyang i dalje čvrsto inzistira na sigurnosnim jamstvima i dostavi pomoći, a SAD traži od Sjeverne Koreje da prvo odustane od nuklearlnog programa. Sjeverna Koreja odbila je čak i ponudu Južne Koreje koja joj je ponudila pomoć u energiji u zamjenu za odbacivanje nuklearnih aktivnosti, piše list JoongAng pozivajući se na izvore u Seoulu. Sjeverna Koreja želi i pomoć u energiji i nuklearne reaktore, piše list.

WASHINGTON - Planet veličine jednog i pol Plutona otkrio je u Sunčevoj orbiti, 14,5 milijardi kilometara dalje od Sunca astronom Mike Brown s Kalifornijskog Instituta za tehnologiju u Pasadeni, objavila je NASA. Novi planet poznat kao 2003ub313, identificiran je kao najdalji predmet ikada otkriven u Sunčevoj orbiti i može se smatrati desetim planetom, kazao je Mike Brown. "Sto posto smo sigurni da je ovo prvi predmet veći od Plutona ikada otkriven u našem Sunčevom sustavu", dodao je Brown kazavši da je novi planet 97 puta dalje do Sunca nego Zemlja i da je treći najsjajniji u Kuiperovom pojasu. Novi planet obiđe Sunce svakih 560 godina.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙