FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Iran za nastavak pregovora sEU

TEHERAN, 31. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju priopćioda neće nastaviti s procesom obogaćivanja urana te da nastavljapregovore s Europskom unijom oko nuklearnog programa, uz opasku daočekuje prijedloge EU do kraja dana.
TEHERAN, 31. srpnja 2005. (Hina/Reuters) - Iran je u nedjelju priopćio da neće nastaviti s procesom obogaćivanja urana te da nastavlja pregovore s Europskom unijom oko nuklearnog programa, uz opasku da očekuje prijedloge EU do kraja dana.

"Nastavit ćemo pregovore s EU. Iran neće obnoviti proces obogaćivanja urana. Europljani imaju još danas vremena ponuditi svoje prijedloge", kazao je Ali Aghamohammadi, glasnogovornik Vrhovnog vijeća nacionalne sigurnosti.

Europska unija, koju predstavljaju Velika Britanija, Francuska i Njemačka, trebala bi Irana ponuditi paket poticajnih gospodarskih i političkih mjera u zamjenu za prekid razvoja nuklearnog programa. Iako Teheran tvrdi da razvija nuklearni program u isključivo miroljubive, civilne svrhe, SAD strahuje da je to tek izgovor za proizvodnju nuklearne bombe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙