FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Washington Post: Iran deset godina od nuklearne bombe

WASHINGTON, 2. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi američkiobavještajni podaci procjenjuju kako je Iran oko deset godina odproizvodnje nuklearne bombe, što je dvostruko više nego što se prijeprocjenjivalo, objavio je u utorak Washington Post.
WASHINGTON, 2. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Novi američki obavještajni podaci procjenjuju kako je Iran oko deset godina od proizvodnje nuklearne bombe, što je dvostruko više nego što se prije procjenjivalo, objavio je u utorak Washington Post.

Ta analiza uključuje pouzdane indikatore o tome što iranska vojska radi u tajnosti, ali nema podataka koji bi izravno upućivali na projekte vezane uz program proizvodnje nuklearne bombe, piše Post prenoseći podatke iz vladinih izvora bliskih tom tajnom izvještaju.

Post prenosi podatke iz triju izvora koji kažu da nova analiza, poznata kao Državna obavještajna procjena, izražava nesigurnost u vezi s time je li Iran odlučio proizvesti nuklearno oružje.

No jedan visoki obavještajac rekao je i ovo: "Obavještajna zajednica misli da je (...) Iran odlučan proizvesti nuklearno oružje".

Iran je u ponedjeljak objavio da se priprema nastaviti s obogaćivanjem urana, usprkos upozorenju Europske unije da će time umanjiti izglede za postizanje dogovornoga rješenja spora oko svoga nuklearnoga programa.

Bijela je kuća upozorila Iran da ne nastavlja s tim aktivnostima i objavila da bi SAD i europski saveznici mogli od Ujedinjenih naroda zatražiti poduzimanje akcija protiv službenoga Teherana.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙