FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska poziva Iran da pozorno razmotri prijedloge EU-a

PARIZ, 6. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Francuski ministar vanjskihposlova Philippe Douste-Blazy pozvao je u subotu Iran da pozornorazmotri ponude Europske unije u zamjenu za suspenziju svojegnuklearnog programa, koje je Teheran već odbio.
PARIZ, 6. kolovoza 2005. (Hina/Reuters) - Francuski ministar vanjskih poslova Philippe Douste-Blazy pozvao je u subotu Iran da pozorno razmotri ponude Europske unije u zamjenu za suspenziju svojeg nuklearnog programa, koje je Teheran već odbio.

"Nadamo se da će Iranci pozorno razmotriti naše prijedloge", rekao je. "Spremni smo s njima razgovarati kada to budu željeli. No budu li željeli nastaviti svoje osjetljive nuklearne aktivnosti na jednostran način, nećemo moći ostati pasivni", rekao je.

Podsjetio je da je EU, kojeg predstavljaju Velika Britanija, Francuska i Njemačka, zatražio izvanredni sastanak Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u utorak posvećen tom pitanju.

IAEA iransko pitanje može proslijediti Vijeću sigurnosti koje može nametnuti sankcije.

"Ako Iran ponovno ne posluša naš poziv da bude razuman, bit ćemo prisiljeni pitanje proslijediti Vijeću sigurnosti", rekao je francuski ministar.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙