FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba "Sinj i Cetinska krajina kroz stoljeća"

SINJ, , 5. kolovoza 2005. (Hina) - U organizaciji Udruge veterana ipoštovatelja Sinjske alke, osnovane godine 2001., nakon što je upravaViteškoga alkarskog društva (VAD) onemogućila da slavodobitnik Alkeprimi darove predsjednika Stjepana Mesića, večeras je u palači"Tripalo" otvorena izložba pod nazivom "Sinj i Cetinska krajina krozstoljeća".
SINJ, , 5. kolovoza 2005. (Hina) - U organizaciji Udruge veterana i poštovatelja Sinjske alke, osnovane godine 2001., nakon što je uprava Viteškoga alkarskog društva (VAD) onemogućila da slavodobitnik Alke primi darove predsjednika Stjepana Mesića, večeras je u palači "Tripalo" otvorena izložba pod nazivom "Sinj i Cetinska krajina kroz stoljeća".

Izloženo je nekoliko stotina predmeta, a među njima su, primjerice, dolame koje su vojvode nosili u 18. stoljeću i ostali dijelovi nošnje, zatim kućanski predmeti, oruđe i oružje, nakit, ukrasi i arheološki predmeti, te sve ono što je posljednjih 30 godina brižno skupio Marinko Poljak iz sela Glavica, nedaleko od Sinja.

Ta zanimljiva izložba sigurno će privući mnogobrojne posjetitelje, a bit će otvorena do 15. kolovoza, rekao je Stipe Breko, predsjednik Udruge i četverostruki pobjednik Sinjske alke, kojemu je Uprava VAD-a unatrag pet godina zabranila da sudjeluje na natjecanjima.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙