FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Split: Otvorena izložba o Tibetu

SPLIT, 6. srpnja 2005. (Hina) - U Splitu je večeras, u palači Milesi,otvorena izložba pod nazivom "Kailash - Sveta planina Tibeta" koju jeorganizirala Udruga za potporu Tibetu u povodu obilježavanja 70.rođendana Dalaj-Lame.
SPLIT, 6. srpnja 2005. (Hina) - U Splitu je večeras, u palači Milesi, otvorena izložba pod nazivom "Kailash - Sveta planina Tibeta" koju je organizirala Udruga za potporu Tibetu u povodu obilježavanja 70. rođendana Dalaj-Lame.

Autori izložbe Stipe Božić i Tonči Šitin na otvaranju su govorili o bogatoj povijesti Tibeta, posebno Kailasha, o mitovima i legendama koji su se "ispleli" oko te planine izuzetne ljepote koja privlači tisuće hodočasnika iz cijeloga svijeta.

Na izložbi su prvi put izložene i neke fotografije tijekom boravka Dalaj-lame u Splitu 2002. godine, a slikarica Irena Horvat izložila je slike inspirirane Tibetom.

Izložba je otvorena uz podršku Odjela HAZU-a u Splitu i Credo banke, a na otvaranju su nastupili bubnjari udruge "Ritam srca" i Kulturna alternativa mladih "Hram".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙