FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrvatski dužnosnici protiv odluke Ustavnog suda BiH o RTV-u

MOSTAR, , 25. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski dužnosnici u BiH u prvimreakcijama oštro kritiziraju odluku Ustavnog suda BiH, donesenuproteklog vikenda, kojom se podupire predloženi zakon o javnomeradiotelevizijskom sustavu iako ne predviđa mogućnost osnutkaposebnoga RTV kanala na hrvatskom jeziku, što su zahtijevali hrvatskizastupnici u Parlamentu BiH.
MOSTAR, , 25. srpnja 2005. (Hina) - Hrvatski dužnosnici u BiH u prvim reakcijama oštro kritiziraju odluku Ustavnog suda BiH, donesenu proteklog vikenda, kojom se podupire predloženi zakon o javnome radiotelevizijskom sustavu iako ne predviđa mogućnost osnutka posebnoga RTV kanala na hrvatskom jeziku, što su zahtijevali hrvatski zastupnici u Parlamentu BiH.

Nekoliko hrvatskih dužnosnika u tijelima vlasti BiH najavilo je priziv Sudu za ljudska prava u Strasbourgu na odluku Ustavnog suda BiH.

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Ivo Miro Jović izjavio je kako u prijedlogu zakona o javnom RTV sustavu BiH, u čiju je zaštitu stao i Ustavni sud BiH, ima elemenata rasizma jer se njime, po njegovim riječima, ne omogućuje zaštita tradicije i kulture Hrvata u BiH kroz javni RTV sustav.

U javnim reakcijama na odluku Ustavnog suda BiH među hrvatskim dužnosnicima u BiH moglo se čuti i mišljenje da - nakon što je onemogućena uspostava RTV kanala na hrvatskom jeziku - treba obnoviti zamisli o uspostavi trećeg entiteta u BiH radi zaštite hrvatskog interesa u BiH.

Izražavajući nezadovoljstvo odlukom Ustavnog suda BiH, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a BiH u Federalnom parlamentu Ivan Madunić izjavio je da će Hrvati u BiH ispočetka praviti svoju državu jer narod mora imati prostor za življenje.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙